Saturday, October 13, 2012

[Percutian] #Day 1 -Pantai Timur (Kelantan - Terengganu - Pahang)


Tengah membelek-belek album gambar (hajat hati nak pilih dan cuci. Softcopy banyak, hardcopy tak ada langsung), tiba-tiba terjumpa album Pantai Timur. Trip ke pantai timur ni aku plan dengan kYanie (rakan sekelas merangkap rakan sebilik aku masa di UNIMAS dulu). Trip mak buyong. Masa ni kYanie dah 7 bulan rasanya dan aku masih dalam trimester pertama. Namun kami gagahkan juga!

Hari pertama, cuma melawat Pasar Che Yeh. Bontot kejang duduk dalam kereta. Terpikir aku macam mana kawan-kawan aku balik kampung berjam-jam selama ni??

Hari kedua, agak sedikit rushing sebab kami-kami ni nak ke Terengganu pula. Haruslah singgah ke Pasar Siti Khadijah beli apa-apa yang patut.


Serius aku tak tau kenapa aku suka sangat dengan nasi kerabu. Tempting!

Menunggu makyong pusing satu Pasar. Borong habis!

Pasar Siti Khadijah -checked. Terus ke Rantau Panjang. Misi mencari toto dan periuk belanga. Namun begitu, hasrat nak beli periuk belanga terpaksa dibatalkan -tak muat nak sumbat dalam kereta kebal. Hahahaha. Itu pun toto terpaksa tumpang kereta kebal partner in crime.

Hasil tangkapan. Stroller bertukar menjadi troli. Jadi-lah...

Singgah minum-minum. Panas terik.

Rantau Panjang- checked. Terus heading ke Terengganu. Sampai dah tengah malam. Memang haunted sangat homestay yang kami dapat tu. Tengok dalam internet, kemain lawa. Terus tidur!