Thursday, April 28, 2011

Balik Lewat

Whoaaaa....sedey...harini kene balik lambat...agaknyer kol 8 baru smpai umahhh...uwaaaa...sian anak umi ngan ayah...takpela,kasik ayah jg omar time umi tade ni yer..tQ yayang! (^_~)

Wednesday, April 27, 2011

Demotivated


Tataw pasai ape... but really feel demotivated... Bile dah ade rase mcm ni,mule la perasaan nak mengulor tu lebey banyak daripada biase...errrr...nnt x berkat plak duwet yg aku dpt kan...??itu pasal la tiap kali pay day, rs mcm short sane sini...uhhh la~la

Haa...Bile cite pasal duwet...Sumtimes money can make people change kan?
  1. Manusia jadik kelabu mata.. mata tu sume da mcm pakai lens kaler kelabu...vogue nyah!
  2. Bergadoh sesama sendiri.. berbunuh pon ade kan??ini la namenyer duwet bleh bawak ke mati..erkkkk
  3. Sbb duwet pon bleh tak kenal sedara/kawan/musuh/kuarga sendiri...ni kes ala2 temporary lost memory (temp je..klu dah tade duwet, da bleh ingat balik)
  4. Jauh dari pencipta...
Sume ni jadik bile time ade duwet...Klu tade duwet,tade jadik cam bende2 kat atas ni... Lg2 time masing2 nk dpt bonus,komisyen n wutsoeva ni... Berkira itu dan ini.. Dapat duwet banyak mane pon takkan cukup klu tak manage betol2... Siap bleh ckp tak halalkan duwet yg company bagi...wahwah... duwet ko ke yg gune tuk bayar kat staff2 tuh??? Aku rase mcm takkkk je...Mmg tak la kan?? Unless u own the company...

Hanya amalan yg akan dibawak ke kubur...bukan duwet!

Tuesday, April 26, 2011

Perasaan ke perasan??

Gambar dari pacik google.Tq

Nape lately aku emo..??Yeeee... Mmg aku admit... Tp emo dari pukul 10pg - 5.30 ptg je la... Sebelum dan selepas tu,aku ok je.. Sape yg da taw tu,paham2 jela... Yang tataw tu buat2 cam taw sudey... Muahahahaha...

Aku cukup meluat...menyampah...dan segala 'me' lg kat org yg:
  1. Perasan diri tu sangat la baguuuussssnye yg pd hakikatnye sket pon tak bagos!
  2. Suke menghempas2 barang... Dah tade cara lain ke nk letak or bagi barang?? Klu barang tu bleh balas,da lame dier hempuk balik...
  3. Suke menyumpah seranah org... Mmg taleh ckp bahasa yg elok2 eh???Memang perkataan tu je ke blaja mase kat skolah dulu?? Skolah mane ek yg ajar tu??
  4. Cakap kuat2... Sangat la publisiti murahan kann??? Nk attention org ler tuh..Agaknyer kurang kasih sayang kottt... Ngeee
  5. Menyampok ckp org... Klu ye pon nak menyampok,bersopan la sket kan...Tapayah la nak ngacaw org tgh bercakap hanya utk nak setelkan hal yg ntahape2...
  6. Kurang haja... Yg ni paling aku antiiii... Da besar panjang bleh lg ke klu nak ajar/lentur ek?? Pandai2 la pk... Dah tua dah kan?
Eh...terasa???Tade mention name sape2 pon kan???Sendiri baca sendiri pk...Sile jgn melampau okkk...Tahap kesabaran aku pon ade hadnyer..

Monday, April 25, 2011

Yang pergi tetap akan pergi

Innalillahiwainnailaihiroji'un...
Baru dapat perkhabaran, one of my x-classmate's hubby past away this evening 4.05pm... Lung cancer final stage... Astaghfirullahala'zim... Smoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh allahyarham... Friend... Tabahlah!Demi anakmu, harta paling berharga peninggalan suamimu... Banyakkan berdoa dan berzikir... Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui...





Saturday, April 23, 2011

Escape to a silent place

Stressss... Bengang hokkay dgn org yg tak reti hormat org len! Erk.. Kejadian ngeri telah berlaku pada hari smalam *ape2 la ayat ko ni ain*...Tp kenapa baru nak hapdet arini???Sbb tgh mengcoolkan diri... Klu taip mase tgh hawt2 nnt tercabot plak keyboard mak nih + ayat2 pasti akan berselirat... Muahahaha...

Kalau org lom abes ckp,tolong jgn pangkah bleh x?? Xtaw sile buat cara xtaw...Huh!Seb bek kesabaranku ini masih ada...Tapi..tolonglah...Please respect others if u want others to respect you...and tolong jgn tukar cerita/pangkah ayat org klu rase tataw ape2,yeh??Sile blaja cara hormat kawan2...Banyak kan perkataan tolong aku nih...Skali lagi,pleaseeee eh??

Dah..aku dah cool dah...Mr.asben sibok dok berkebun kat blakang...Mcm2 pokok ade...ok..nk p ronda kenduri kawen arini...Selamat pengantin baru Lia n Ag...juge Fisah n Fuad!!! (^_~)

Wednesday, April 13, 2011

Rest in peace

Tajok sangatlah scary... Eh..sukati la kan??? Belog bakal bersawang sbb aku da kembali ke opis... Nak setel kan keje2 yg dah bersawang ni... Fening mak.. Banyak bende nak cite... Tp ke'M'an ni masih menguasai diri... CikYat...M i ni stand for ape???? Sile jawab sendiri...

Sekian. (^_~)

Tuesday, April 5, 2011

Tak kireee...nak cite jugak...


Nak cite pasal Omar lg... Ptg td jempot dier dari umah babysitter... Then...

babysitter: Ain, omar da pandai telentangkan badan dier ek?
Me: eh... ye ker? (*muke surprise hokay!).. baru 2bulan...takkanlah kot...
babysitter: iyeee... terkejot akk tgk... Dier tgh tido mase akk letak tu...

Balik umah dok monitor je dier mane taw dier berpusing ke,bleh amek gambooo... Tapi hampa... Omar takat nanges geram jek sbb dier tadapat buat... Tilam licin...huahuahua...




Sangat excited kan kami nih??? (^_~)

Sunday, April 3, 2011

Geng Bas Sekolah

Ouhhh...Td Omar dapat kunjungan dari Geng Bas Sekolah umi... Aunty Lia anta kad kawen...wehuuuu... Leh ajak ayah p jenjalan... Congrats dear fwen... Bile plak la turn aunty waney ye???bleh jalan pahang plak...

Mummy Lynn yg da nak meletops tu asik kacaw Omar tdo je yeh?Sokay...Kiter tunggu baby dier plak...ngeh2...

Tenkiu korg dtg umah bawak McD... Macik mmg sangat menunggu kunjungan kalian sbb lapo! Penyakit M macik da makin terok dah...(^_~)