Monday, October 25, 2010

Haji







Khamis minggu lepas p anta maklong paklong kat Tabung Haji, Kelana Jaya...
Mengerjakan haji...KT 43...
Uhhhh...aku yg rase excited sangat kot...
Rase mcm nak naik skali flight ngan maklong paklong...

Maklong...thn 2010 ni banyak betol dugaan sebelum pergi tunaikan haji...
Tengah tahun aritu -starting bulan 5 (klu tak silap aku), dier sakit2...
Yang tak bleh bangun langsong...Dekat sebulan terlantar atas katil aje...
Sedey kitorg tgk...Kuar masok spital...Cocok sane...cocok sini...
nak berckp pon mcm terseksa...
Alhamdulillah,by 2010 jugak dier p tunaikan haji...
Mase p hantar haritu,tgk maklong dah heal dari penyakit...sihat sepenuhnya...
Dah larat nak berjalan...badan dah tak cengkung cam aritu...
Mgkn tuhan tu turunkan dugaan nak tgk kiter bersabar or tak...
Alhamdulillah...Selamat pergi selamat pulang, maklong & paklong!

Tuesday, October 19, 2010

Road Block

Alaaa...road block ni perkara biase kan...normal...
Tp agak2 la klu nak buat road block time peak hours...
Abg2 polis...kot nak buat road block pon,tapayah la buat time puncak...
Ini tidak...pukul 7.30-8.30 pg tu la dier nak buat road block...
Jem tak hingat plak tuh...
Nak p opis yg makan mase 20min leh jadik lebey 45min...apekah...???
*sigh

Friday, October 15, 2010

Maher Zain - FOR THE REST OF MY LIFE


My hubby dedicate diz song to me...
warghhhh....terharu...sob..sob..
Sedey ek lagu dier...mendalam sungguh maksudnya!
"And i pray we're together in Jannah...insyaAllah"

(Cari video dalam YouTube ye kawan2)
For The Rest Of my Life
I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there is a couple words I want to say
Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you...loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus
I know that deep in my heart..

Apple Crumble

Ini adalah akibat dari nak mengabeskan stok epal yg melimpah ruah dalam peti ais ye anak-anak...
Maka terjadilah apple crumble ni...
Resepi aku cilok dari http://hanamemories.blogspot.com/... time kasih ye kak hana...
Tapi aku masih ditahap amatur di mane efek2 jadik tu mmg tak begitu menjadik...wakakaka
Aku buat ni tgh2 malam...mata pon dah kuyu...tp layankan jugak...
Buat jek pon...Makannyer tidak...Maka,perlulah dikekahkan di opis...
Klu simpan kat umah,mmg takkan abes smpai thn dpan...*duduk berdua ni mmg x hadap makanan sangat pon...*
Tada...inilah dier apple crumble yg tak menjadik itu...tp sedap gak wey...
cume terlebey cinnamon...hahahahaha


Di testing oleh penilai profesional...

Monday, October 11, 2010

Azahar Reception

Lega + puas hati!!!
Akhirnya dapat gak bergamba ngan pengantin...
Time reception Lynn, tasempat nak bergamba kat pelamin dier yg canteq tuh...
Sbb terlalu ramai org...sesak...aku talarat...uwaaaa...
But this time, i make sure at least dapat 1 gamba ngan depa...*cayalah!
Lynn da mcm saloma dah aku nengok...

Kitorg smpai pon dah lewat time nih...*org pon da ramai yg balik...so dapatlah bergambar
Byk urusan plak ari Sabtu lepas...
Dari kol 8 pg da kuar umah,siap standby pakai baju kurung utk p wedding A'are n lynn...wakakaka...dari pukul 8 ok...kol 3 baru ade kat majlis sanding diorg...
Bayangkanlah.....oh nooo...

Mane nak idupkan road tax, renew insurans, submit borang penganugerahan laki aku kat UTM n mcm2 lg...
Agak cramp gak la ari sabtu lepas...
Muke aku da exhausted gile...*mcm la aku yg drive kan...ngeee

Ape2 pon...selamat pengantin baru to both of my friends nih...
Semoga ikatan yang dibina kekal hingga akhir usia...
SELAMAT!

CONGRATS KORG!

Tuesday, October 5, 2010

Manusia Berubah?

Aku rajin gak la meng"stalk" kawan2 lame dan baru...*dikala boring2 time ler
Bak lagu SM Salim "Dulu lain...Sekarang dah lain"
Nape ek? nape manusia tu berubah?

Eh...aku pon berubah jugak...dulu bujang,skang dah kawen *pon petikan lagu SM Salim..hahahahaha
Ntahla...kawan yg aku kenal dulu tak same ngan yang sekarang...
Tp tak semua la...separuh2 dari mereka2 ni aje...
Kadang2 terpk "are they still my friend?", "are they still wanna be my friend?"
Yang aku nak cite ni pasal sorg aje...
Dier pnah jadik kawan rapat aku one time ago...ages ago...
But now, dier mmg dah berubah...
I never know why...maybe it my fault...
Maybe jugak jarak masa tu memisahkan, merenggangkan kemesraan dan keakraban kitorg...
Ya! it hurts me so much...
Ke sbb aku dah kawen,dier dah tamau kawan ngan aku?
eh...sblm aku kawen pon,persahabatan kitorg da renggang kottt...
Bukan aku sorg je yg rase...
Org keliling aku pon same rase...
Dier makin sombong...makin aku rs mcm aku x pernah kenal dier slame nih...
aishhh...tak suke!tak suke!*effect cite katun
Bile jmp pon dah susah nak bertegur sapa...
Aku just andaikan dier sakit mulut...atau ade pearl dalam mulut dier...*ni adalah kes nak sedapkan hati sendiri ye kawan2...kekekeke
Maybe sbb aku ni tak up-to-date eh?ke sbb aku.....errr...dah..dah...jgn melalut ke laut

Takpela...nobody perfect...aku pon same...
Doakan je la agar friendship kitorg kembali terjalin spt mase mude2 dulu...*skang pon aku still rase muda...young at heart!

Monday, October 4, 2010

She's MARRIED!

01 Oktober 2010, bff aku dah tamatkan zaman bujangnya...
Finally...after 8years been being "in relationship",now is the time she changed her status...
Married!

During the groom lafazkan akad tu, aku menten lg...
But when it comes to one part where mak ayah pengantin pompuan have to read sumthing to their daughter *adat johor..keluarga sakinah klu x silap aku*, aku jadik speechless...sebak...n mcm2...

Kire mcm mak ayah pengantin pompuan menyerahkan anak mereka kat pengantin laki ler...Majlis penyerahan org... (^_~)

And paling dramatik bile pengantin pompuan a.k.a my bff peluk n apentah yg dier merepek2 sambil nanges,aku lg la jadik sedey...ntah pape ntah...aku da ckp jgn nanges...sbb aku taw klu dier nanges,aku akan nanges same!aishhhh....

Time aku dulu, rase mcm aku ni tade perasaan...agaknyer sbb hati aku tak concentrate sgt kot...nervous lg byk dari feeling...

Tp agak sedey jugakla sbb aku xdapat share the whole moment during her solemnization and reception...Hope she will understand... ;(
Gambar pengantin aku tak amek since both camera dah di stolen by pengkhianat...
Ini je la yg aku dapat snap using my hp cabuk...
Will update the rest when i got nice pic from kawan yg len...Gojes Lynn!




Rekod

1st time dalam sejarah, aku tade received any email...*wlupon aku xbukak email for 2 days*
Selalunyer berlambak kotttt email wlupon baru shari tak bukak...
Ni kene buat pulut kuning nih...wakakaka
Ke email TM ni yg problem???...

Mood hari pertama keje,agak slow sket... :)