Thursday, June 30, 2011

Mickey Mouse


Anakku kat Alamanda ade sale... 50% mehhhh.... kelmarin p 10% aje... sesuke ati jek nak buat sale ke tanak eh diorg nih...muahahaha *eh,yg i'ols tapuas ati ni apasal plak eh?*

Omar,this is for you...enough la 1 shirt for this month kan??Ommy beli pon sbb Omar ade event theme Disney this coming wiken...muahahaha *Kocik2 dah p event eh?* Next time ommy beli pant tuk u yer...

Iklan di bawah adalah iklan tidak berbayar...Harap maklum.. :)



Notes: Sales 50% is from 29th June - 1st July saje ye...Anakku,Alamanda...Branch lain,i dunno...

Wednesday, June 29, 2011

Sambil Menyambil Disambil


Hari yg suram menyuram suriram..ram..ram... Agaknyer sbb hujan lebat pagi ni menyebabkan tahap kerajinan agak berkurangan....Ahhhh...alasan!
Ni tgh nak amek mood bekerja...Alasan lagi!



Ayah...Omar lapar!Nk makan!


Jap...Omar nak tgk menu..


Pakcik, Omar nak set no.2, pineapple rice and mushroom rice ye?
Minta tlg cpat sket yeh.. Omar lapar ni...


Eh jap..jap..Omar nak order air jugak...
Soursoup...ice lemon tea ngan sarsi ye...


Umi...Mane pakcik ni?Lambatnyer...Omar dah lapar ni...


Alhamdulillah...Sampai pon makananyer...Nyum2..


Erk...Ape dier yah??Omar tableh makan???Alaaaaa..... :(
Tanak kawan ayah,umi ngan ucu!
Nak tido la camni....


ZzzZzzz (dpt minom susu je)

Pandai tak umi buat karangan utk Omar??hehehehe...Love..Love Omar banyaaakkkk sangat! (^_~)

Yeayyy...smangat kerja dah dtg!!!


Monday, June 27, 2011

Tak tau


Nak hapdet ape ek??
Modal mmg banyak... Smpai bleh setup kompeni... *uhla..la..*
Tp,mood menaip tadatang lg...
Mahaap ye kalian...muahahaha



Wednesday, June 22, 2011

Sweet Sour Ayam a.k.a Chicken Sweet Sour




Lame eh tak hapdet sesi men masak2 nih...Nampak sangat mmg tak masak kat umah...kekekeke...
Masak2 kali ni masakan simple utk umi,mama,ibu,mak yg bekerjaya...Adik2 i'ols slalu ckp "Ni jeklah yg nyah (they call me nyah..jgn tny sbb ape,coz aku pon tataw) pandai masak...Sket2 sweet sour!" =)

Campak2...then siap! Jom share...Mcm biase,makan tuk dua org. Omar tade gigi lg..Ngeee

Bahan2:
Beberapa ketul ayam perap ngan kunyit n garam
1 biji bawang putih (cincang halus)
1 biji bawang besar (mayang bulat2)
1 cm halia (ketuk)
1 biji ubi kentang (potong dadu -saiz sederhana)
1 s/b cili kering yg dah dikisar
1 s/b sos cili Thai
1 s/b sos tomato
1 s/k sos tiram
Air sedikit

Cara2:
1) Goreng ayam. Dah masak,ketepikan.
2) Tumis bawang putih bersama cili kering sampai terbit minyak.
3) Masuk sos cili, tomato, tiram dan halia. Kacau sampai naik bau.
4) Masukkan air dan kentang. Masak smpai kentang empuk.
5) Bile kentang dah empuk,masuk bawang besar. Kacau dalam seminit dua.
6) Tutup api. Tuangkan kuah atas ayam yang dah digoreng tadi.
Siap.

Sekian! Selamat mencuba~~




Membebel..Sangat Kesian



Pg td sblm nak kua anta Omar p umah babysitter yg jauhnyer cume sblh umah, terdengar la org terjerit2...Histeria ngan perangai anaknyer!
Macik tu bukan tuan umah...Tp dtg cari anak dier kat situ a.k.a umah depan..Anak ponteng skolah lepak kat umah bapak angkat dier... Sian macik tu,bebel2 kat anak dier...Yg anak dier bleh buat do-no jek...isk..rs nak tempeleng kepala budak tuh!

Tibe2 teringat i'ols mase dolu2...Zaman skolah menengah...Sape kate i'ols skema??Tidakkk...I'ols pon pnah ponteng juge...erm..skali..2 kali...3 kali... Berkali2 kot...Tp xkantoi ngan parents...Klu kantoi??? Sile tny mak ayah i'ols ape yg diorg akan buat...Uhhhuuuuu....

Rsnyer baru skang i'ols paham camne perasaan mak i'ols membebel2 pasal skolah...Dulu klu dier membebel,i'ols letak tgn kat telinga jek...Takpon i'ols letak tangan kat dada,mata pandang atas (@_@)..Degil???Ye mmg degil...

Skang,no more...Dah makin dewasa,makin matang...ngeh2...







Saturday, June 18, 2011

Sape rajin???


Tolong edit sket design belog i'ols nih...
Ituler...org nak berbelog, i'ols pon nak... Tapi banyak sgt penyakit nyer... Penyakit M tu tak baik2 smpai skang... Ape kesss???

Huh! Ade sape baek hati x? I'ols blanje air sirap...I'ols bancuh sendiri lg...Mau???



Hapdet


Condition Omar masih belum memuaskan...
Berbunyik2 mase tido dah mcm bunyik burung pipit...Kesiannnnn dier...
InsyaAllah tomorrow will be ok kot kan??
Disebabkan Omar xsihat,maka aktiviti wiken adalah menempek aje kat umah... Buat2 la bz vakum umah apebagai...Padahal dok online je kejenyer...*eh,dah kate nak kene monitor,of coz la dok sblah omar smbil beronline ye x?*

Siap blackout plak td 2jam...Sejam dok buat forum ngan geng "anak-anak kecik"...Sejam dok dalam umah...Panas??Tahaaannnnnnn...Takleh dok luar sbb dah maghrib!


Friday, June 17, 2011

I Follow...




Setelah berkurun2 test.. Kali ni baru dpt jadik follower Cik Yat... Mcm artis,nyah...
Yeahh..Follower ke-11... I FOLLOW! ngeh2...



First medicines






Masih dalam mode bercuti...gara2 masih belum berani hantar Omar ke rumah babysitter... as doctor says "if babysitter Omar jaga ramai budak, doc advise ibu jangan hantar dulu since ibu kene monitor whizzing baby".. So far whizzing baru smpai dada and belom affect paru2 lagi...*mintak jauh la dari tu*

Next week monday,doc nak follow up lagi.. Kalau still whizzing tu tak surut and kesihatan x memberangsangkan, the last resort is NEBULIZER to avoid from BRONKITIS... What a scary word!Ohhh...

Omar strong boy! You can do it,dear...Umi support Omar...



Ade 3 jenis ubat yg Omar kene makan (doc x galakkan baby utk mkn ubat tp ni dah kes TERPAKSA)..Sbb baru early stage utk avoid dier dari amek NEB...Wahhh...seksa jugela nak kasik Omar ubat tp HARUS jugak makan...

Anak bujang ni elok jek tido sepanjang jalan nk p Hospital Pakar AnNur, Bangi.




Thursday, June 16, 2011

MC Lagi...



Yeayyyyy...mc...tp bkn i'ols yg sakit...ahahahaha...
Mlm2 sket la i'ols update...
Budak kecit nih nak kene makan ubat dulu...(punyerla banyak ubatnyer!)
Cpat sembuh ye anak umi...Strong boy! (^_~)




Wednesday, June 15, 2011

Haippp!



Teguran tuk diri sendiri
"Sile jgn update Blog anda time keje ye!"




Tuesday, June 14, 2011

What a Menggelabah Day!

Erm...pernah tak u'ols rase serba tak kene...Buat sume bende very the kelam kabut,huru hara??Yeah..i have felt those feelings today...What a menggelabah day i had...

Situation 1 (pump station):
Nak isi minyak... Dah ade pam yg available...Then p park,mak aihhhh jauh bebeno...seb bek pam tu smpai ke tank kereta...Masokkan kad..Tunggu punye tunggu..."Please pay at the counter.Offline"..sigh!
Tibe2 pekerja Petronas datang tolong try masokkan kad..."Successful"
(apasal bile aku masokkan je,dier display OFFLINE?
Kelam kabut bukak tank minyak smbl bukak but kereta skali...(~.~)
*what a menggelabah day*

Situation 2 (still kat pump station):
Start enjin n back to office...eh..apasal hazard light berkelip2 nih..pandang k.maiz dengan pandangan musykil "eh..bonet tak tutup rapat kot"
Berenti tgh2 dunia,kuar check pintu satu2 n bonet...sume ok..tp hazard light still blinking?aduhhh rosak ker?
Rupe2nya TERtekan button hazard light mase tgh menggelabah situation 1 td kot...
*what a menggelabah day*

Situation 3(office):
My colleague ade send sumthing dalam sistem utk forward kat processor...tp aku leh dgn kemenggelabahan p klik REVERT...so mende tu revert balik kat colleague aku tuh...sudahh!!!dier terpakse berenti tepi jalan n online utk pass blk form tu kat aku via system...So sorry!
*what a menggelabah day*

Situation 4(surau):
Tgh solat zohor,tibe2 berenti..and eh...aku dah rakaat ke berapa?smayang balik la jawapnyer....itu tandanyer org tak khusyuk buat ibadah,ain!
*what a menggelabah day*

Alhamdulillah,nothing happen on the way balik rumah...Drive safe..Hope itu je la kemenggelabahan yg aku buat arini...
*Menggelabah punya menggelabah,baru teringat barang Omar yg k.maiz kasik tertinggal kat opis!*

Ni mesti kes menggelabah nak jmput kekasih i'ols



TQ Aunty Maizzzz






Everyday aunty Maiz dtg opis kompem bawak buah tangan tuk Omar... erk.. bukan takat buah tangan, buah baju, buah trunk, buah stool... sume lah!

TQ aunty maiz... Murah rejeki.. ngeee

Buah tangan utk arini: 3pcs shirts with 1 swimming trunk
Pasni bleh la Omar mandi kat kolam abg Adam n kolam abg Mirza..(^_~)


TQ mama Mirza n Misha (gepren)


Pesanan penaja:: Tawla nak kenenkan anak bujang i with your anak dara... Dah ketara sangat nih...muahahaha


Mengidam



Tengah2 buat keje ni tetibe plak terasa dahaga... Teros ngidam COCONUT SHAKE... klu dapat ler coconut shake time camni,alngkah indahhnyeee... Dah lame tak rase brain-freeze...

Terbahekk

1st time minom kelapa shake paling sodap *as for now*,kat pantai klebang..Melaka.. Of coz ler mr.Asben yg bawak kan... Last week... Dengan Omar, Emy (adik ipar) and Adam (anak buah)... Layanssssss....


Slurp....Slurp...Ade sape2 nak buatkan "kelapa goyang"???ngeeee....


Monday, June 13, 2011

Salam


Memberi salam hukumnya SUNAT...
Manakala hukum menjawab salam tu adalah WAJIB...
*Sume org pon tau kan mende nih*

Tapi ade tempat-tempat tertentu dan masa-masa tertentu di mane kiter di MAKRUH kan menjawab salam:

  1. Orang yang berwudhuk ( ketika sedang mengambil wudhuk )
  2. Orang yang sedang berada didalam tandas
  3. Orang yang sedang makan dan minum
  4. Orang yang sedang berperang
  5. Orang yang sedang membaca al-quran @ berdoa
  6. Orang yang sedang berzikir dan bertalbiah ( ketika haji dan umrah )
  7. Orang yang sedang mengajar,berkhutbah dan memberi nasihat
  8. Orang yang mendengar khutbah dan nasihat.
  9. Orang yang sedang azan dan iqamat.
  10. Orang yang sedang qada’ hajat.
  11. Orang yang sedang bersama isteri (jima’)
  12. Orang yang sedang iqamat
  13. Orang yang sedang mabuk.
  14. Orang yang sedang sibuk dengan urusan qadhi
  15. Orang yang sedang solat
  16. Orang gila
  17. Kanak-kanak
  18. Orang yang mengantuk @ sedang tidur
  19. Orang yang sedang dalam urusan penghakiman
  20. Salam pemuda kepada pemudi @ sebaliknya yang ditakuti membawa fitnah
  21. Sesiapa yang memberi salam ditempat yang tidak sepatutnya maka tidak wajib jawab…

Sumber: Tanyalah Ustaz TV9

(from penulis) >>Kesimpulannya, kalau kiter bagi salam, org tak jawab, sile tgk org tu tgh buat ape..Jgn teros nak main jerkah je...Sekian.



Penantian itu suatu penyeksaan



Time kasih abg posmen

Hahahaha...tajok entry mmg sangat x bleh blah...
Tapi..mmg betol la org kate penantian tu satu penyeksaan ek? Lame betol aku menunggu abg posmen... Asal ade abg posmen masok kat opis ni jek,kompem aku tanya "ade parcel utk sy x?" Dah gaya mcm org tak betol pon ade gaks...Sabar pny sabar pny sabar....


barang yg telah diorder

Finally...Sampai gak la brg yg ditunggu2...Time kasih tokey kedai...Sy suke!Next time bleh try lg...Sy nak yg murah2 jek...$$ dah kurang dah ni... (^_~)






Parcel



Ohh..mane parcel ni tak sampai2 lagi...?
Menunggu dari pagi td nih!




*Mode: Termenung*



Gila Shopping

Inilah akibatnya bile da suke sangat beronline shopping... daripada dok blogwalking smpai la TERsuke dan TERbeli...starts from hijab *dengan alasan,rambang mata klu nak pilih in live* teros terkenan smpai ker baju baby smpai ke blouse n ntah ape lah lepas nih....($_$)

Duwet dalam bank mcm ditarah2...wah..inilah AKIBATnya!!!org len stress, p bershopping..aku stress ke tak stress ke dok la ngadap lappy dan berblogwalking dan beronline shopping dengan sesuke atinyer... just click sini click sane,dah dapat...wakakakaka...

Gasaklahhhh.... (^_~)