Friday, May 20, 2011

JR Chicken Bowl


Sape yang pernah makan kat cni angkat jari kaki...hehehehe...Yang tak pernah makan,moh tgk Jalan2 Cari Makan,TV3... episod ke bape,aku lupe... Ngeeee...

Edisi JJCM aku n hubby ni happen smalam... Tgk dok survey2 bank (nak buat ape??nak setup bank sendiri..wakakaka)... Dah alang2 sampai ke Kajang, teros plan ke JR Chicken Bowl (akibat tgk JJCM,TV3)... Restoran ni kat deretan kedai depan Giant,Prima Saujana... 1st thought mase dah ade depan kedai ni ialah "Betol ker ini kedainyer???Nape tak ramai org pon...Cume ade 1org pompuan ngan anak dier je as customer"... Mmg kosong kedai ni.. Agaknyer kitorg dtg time org dah kenyang kot...Muahaha

Menu yg kitorg order same dengan host JJCM... Chicken Rice Ball, Wantan udang goreng and wantan mee kicap... CRB ni aku lupe nak snap gambo... Korang bayangkan la sendiri yer... Nasi ayam tu dikepal2 mcm bentuk bebola...pastu makan ngan ayam...ala..same jek cam nasik ayam yg org jual tu tp beza nasi dier je... Speciality nyer CRB tu ngan wantan goreng (sbb sos dier lain dari yg len)

Fried Wantan

So,people out there... P lah ke JR Chicken Bowl klu agak2 nak cube (dah mcm duta la pulak..kekeke)


Wednesday, May 18, 2011

Streamyx oh Streamyx


Dah bape kurun dah apply ni,batang hidung streamyx pon tanampak laie... Tuan tanah dah boring dok tny hapdet nih... Siap up status kat pesbuk lg tuh... Oberrr nyah..Tuan tanah kate susah nak hapdet blog...Followers dah bising...Muahahaha...Ampunkan saya penunggu gua a.k.a Cik Yat...
Kalau tak caye, ni haaa... Siap snap lg bukti taw... Kot2 ade yg tak caye plak kan?wakakaka...Mak siap hapdet kat email lg... Umah nyah tu berantu agaknyer... Kuekuekue... Soh jin apret hembus2 sket...

Mahapler... I hentam je signature u,cik yat... Canteq x? Ngeh2... (^_~)

Monday, May 16, 2011

Fever

Ayah makan eskrem,Omar dapat plastik je.. =)

After a few months, finally Omar got fever.. Pity him.. Tapi ayah suke Omar demam...Why?Ayah kate kalau demam,tandanyer Omar nak pandai sesuatu..Umi just wondering and keep monitoring...Ape yg Omar nak pandai tu.. As for now:
  • Pandai ketawa terkekek2 (padahal org tak buat lawak pon...klu buat lawak,lg besar gelaknyer)
  • Pandai golek2 (Umi sedar2, Omar dah tido atas karpet..Punyela besar tilam Omar, atas karpet jugak omar nak golek)
  • Pandai touch, holding hands (Omar pelik pegang stoking yang dier pakai)
  • Pandai tarik bantal..Omar tak suke tido pakai bantal ye?
  • Pandai bersembang n mengadu...
  • Pandai buat muke sedey (Umi ketawa je bile Omar buat sedey2)
  • Pandai tengok TV (slagi tak tutup tv,slagi tu tamau tido..aishhh)

Elok je pakai cool fever ye?

Kejap je pakainyer.. Cool fever ntah ke mana

Kalau budak kecik demam tanda nak pandai, then klu orang tua demam tanda nak pandai ape???

Wednesday, May 11, 2011

Lagi Aktiviti Kami...

Omar???

Last Friday, amek cuti... Sempena ape??Sempena stress kerja...bleh tak cenggitu??hahaha...Serious...sangat stress smpai production susu pon kurang...Cara terbaik ialah CUTI...
  • cuti dari memasak -tenkiu hubby
  • cuti dari kemas umah -tenkiu hubby
  • cuti dari kerja -tenkiu bos
  • cuti dari pikap phone -tenkiu me
  • cuti serba serbi..
Tapi tak cuti jaga Omar (kasik babysitter chance bercuti) dan tak bercuti dari berjalan2 (tenkiu yayang!)

After solat Jumaat teros siap2...zasss IKEA...mule2 ingat nak p cuci mata sambil bawak Omar jalan... Tp,mission tak berjaya sbb ade tukang perabes duwet (ayah Omar)...wakakaka...sambar aje ape yg berkenan...Twiiiittt...tp sblm tu,membedal dulu...Akibat kelaparan..dah name pon cuti memasak kan...tp tak cuti makan kaaayyyy...

meatball, fish and chips, chicken wings, daim choc, hot coffee and carbonate drinks (3kali refill)

Whoaaa....im full...(^_~)
Dah2..Lets pictures do the talking..Nahhh..Daddy's boy!




Mother's Day

Ermmm... Tak terlambat lagi kan? Everyday is mother's day,aite...
Happy Mother's Day to my beloved ladies in my life:
  1. Nor Amrah Harun
  2. Mariam Harun
  3. Aminah Ahmad

I LOVE U OLS..

SR Choc Cheese from hubby to US..Thanx darl!

And to all mothers out there, HAPPY MOTHERS DAY...
Semoga kita cekal membesarkan zuriat kite... Errr...bukan membesarkan badan hokay.. :)

Ekceli, this is my 1st year celebrating Mother's Day...Phewwww... How it feels??Feeling great of course! Thanx beloved hubby and Omar too... Promise to be a great/ best/ superb umi to our children (as for now, baru ade Omar sorg...ngeee)

Thursday, May 5, 2011

Sambal Udang Simple Lagi Mudah


Ni masakan yang express rakyat... Save time..

Bahan2:
10-15 ekor udang -size sederhana
2 ulas bawang putih *dicincang halus
1 biji bawang besar *hiris sederhana besar
cili kisar
1 sudu besar air asam jawa
air suam
garam secukup rasa

Cara2:
  1. Tumis bawang putih sampai kekuning2an.
  2. Masukkan cili kisar dan goreng sampai garing.
  3. Agak2 cili dah garing sket, masukkan air asam jawa dan air. (air sket je)
  4. Masukkan udang dan garam secukup rasa.


Siappp...Senang kan? Resepi utk working mom.. (^_~)

Wednesday, May 4, 2011

Rabu mlm Khamis

Menghapdet dgn penoh rase keterpaksaan...Maklomlah..dah dok kene perli2...Berasap jek badan mak nih..muahahaha...

Td on the way balik jalan nak p ke dengkil (before simpang 4) tersangatlah jemnyer...
Plan asal: tido dalam kereta tp gagal
Alasan: busy body nak taw ape yg dah jadik
Alih2 dah sampai tmpt kejadian, ade bomba je..tp tataw ape yg dier buat kat c2..tros frust sbb tak tido...

Aktiviti arini...tersangatlah energetic (yg pada hakikatnyer dah tercungap2)..1st of all mission haruslah utk menidurkan si kecik...

Sile abaikan towel yg bersepah tu (Mission 4)

Mission per1 tercapai...Then tros zasss mandi,solat dan mission ke-2 menanti:bersilat di dapor...Idea plak tibe2 kabur2...Intai2 stok,erm...bedal je la...Maka terhasil lah ini...tadaaaa (resepi kat entri lepas ni eh)

Sambal udang

Mission ke-2 pon tercapai..Masak 1 lauk je yer..utk jimatkan stok smpai ujung minggu nih...Lom sempat nak re-stock..Kemas2 ape yg patot,zasss p ke mission ke3...Antara aktiviti termalas tp kene buat..

Menggosok sampai terperosok

Iyeeee...aktiviti wajib di hujung minggu.. Tp sebab ujung minggu dah fully booked,terpakse extend smpai arini..stock utk seminggu ye tuan puan...Mission ni pon setel...Habis??Lom lg...Mission terakhir, yang paling aku MALAS nak buat...Lipat kain baju..Layankan ajeee...Dan inilah hasilnya...

Banyak kan??

Mission accomplish...Untuk harini jek...Phewwww... Amek napas jap..Tersemput2 dah ni...Si kecik langsong tak interrupt yer...Still tido hingga ke saat uminyer menghapdet belog...Superb!

Cik Yat...puas hati x??? (^_~)