Wednesday, March 30, 2011

Anak bujang ku!


Iyeeee... Arini 1st day aku keje setelah 2bulan maternity leave a.k.a hanimun leave... Dannnn arini aku tinggalkan Omar kat umah baby sitter...

Perasaan??? Sile jgn tny sbb aku pon x dapat nak describe camne... All in one! Omar bgn awal (as usual) dan ayah dah mandikan kol 7am... Pagi ek kitorg mandikan Omar??? Takpe.. Dah train since aku dalam pantang lagi... So,si kenit pon da immune...

Hantar kat baby sitter kol 7.30am... Mase aku hantar tu, dier bleh ketawa ek kat aku! Cheh sungguh anak umi nih... Dier tataw yg umi dier ni da menjerit2 sedih sbb nak tinggalkan dier (dalam hati jek...Muke still control cun lg)... Aku kasik sume no fon yg aku ade kat baby sitter (include no opis...seb bek aku takasik no fon korg sume)... Dengan harapan, anything happen senang ibu(omar use to call her ibu -later) nk carik aku...

Kol 12pm, no news from baby sitter... ape kabar la anak aku tu... Dier nak ke tanak susu... Risau sbb aku tak train dier menyusu botol langsong! Tawakkal jek anta kat umah org jaga... Alhamdulillah, Omar senang nak seswaikan diri... Yehaaa!!! Senang ati aku...(^_~)

Resepi Tertunggak -Sotong Oriental


Malas nak taip panjang2... Korang tgk je la resepi dier kat cni (kalau nak buat banyak)... Resepi aku ni utk 2 org makan...

Bahan2 (Pes)
1/2 sb pes tom yam
1/2 sk rempah kari ikan
3/4 sb sos tiram
1/2 sk sos ikan
air panas

Bahan
4-5 ekor sotong (yang sederhana besar. potong comel2 pastu curah air panas dan tos)
2 tangkai daun kari
1 ulas bwg merah (potong bulat)
1 ulas bwh putih (cincang lumat, nk tumbuk pon bleh)
garam & gula secukup rasa
sos ikan

Cara2
1. Gaul bahan2 pes
2. Panaskan minyak dan masukkan daun kari, bawang merah, bwg putih dan tumis hingga kekuningan.
3. Masukkan pes dan biar lebey kurang 2-3 minit.
4. Masukkan sotong dan sos ikan.. kacau rata. Masukkan garam (jika perlu. selalunya sos ikan tu dah masin) & gula (kalau suke. aku xletak) dan masak selama 5 minit.
5. Siap!


Thursday, March 24, 2011

Comelkan???

Tataw nak tulis ape... Tgk gamba je la..
Omar with his big bro, Muhammad Adam Hazeeq...
Comelkan???

Ayam Campak-Campak


Ini adalah hasil ayam campak2 utk dinner smalam... Tp telah dibedal seawal 6ptg... Mlm mkn bende len plak... Hahahaha... (tebayang camne la agaknyer badan aku klu jadik full-time housewife... ermm...cant imagine)

Actually aku da perap ayam ni awl,smalam baru goreng... Meh aku share resepi campak2...(^_~)

Bahan-bahan:
5 ketol ayam (utk 2 org mkn... Klu ayam banyak,sile tambah ingredients bawah ni)
* 1 cm halia
* 1-2 ulas bawang putih
* 2-3 ulas bawang merah
* 1 sudu sos tomato
* 1 sudu sos tiram
* 1 sudu sos cili
* 1 sudu kicap
* 2-3 titik sos ikan
Blackpepper secukup rasa
Garam secukup rasa (tapayah letak banyak sbb sos ikan da masin)
Air
1 sudu minyak masak

Cara-cara:
Perap
1) Cuci ayam bersih2 dan toskan airnya. Masuk dalam 1 bekas
2) Kisar sume bahan bertanda *
3) Tuang ke dalam bekas ayam. Gaul smp sebati
4) Masukkan blackpepper dan garam secukup rasa.Perap dalam 1-2 jam *aku perap semalaman

Menggoreng
1) Masukkan sedikit minyak dlm kuali non-stick (klu bukan non-stick takot melekat)
2) Masukkan ayam ke dalam kuali beserta air (air tu kene agak2 la)
3) Goreng smpai air kering (klu ayam tamasak lg,tambah air lg)
4) Angkat dan tos minyak


Haaaa... Simple je kan... Aku masak sume simple2 sbb aku MALAS..(^_~)

Wednesday, March 23, 2011

Yeayyy....Berjaya lg!!!

Eh... Aku bukan cite pasal result SPM taw (tentu2 la aku ni da tua kan...but still young @ heart..ngeee)... Aku telah berjaya membeli selai lg hijab kat SugarScarf...

Aku hantar email dlm kol 12 tghari smalam... and da dpt feedback 12tgh malam td... Request 3 hijab, yg available cume 1... Yessss!!! Kire rezeki aku la tuh... Kegilaan semakin melanda... Start arini da kene include peruntukan hijab stiap bulan...

Nape beli online?? Sbb aku kurengg suke dan tapandai nk shopping... Dan sbb aku akan frust stiap kali bende yg aku berkenan tade size, or slalunya tak muat... Menyebabkan mode 1 hari akan menjadi: malas layan + bad! (^_~)


Tuesday, March 22, 2011

Online Shopping

Sblm ni, aku mmg tapernah n kureng percaya sket dgn online shopping nih... Especially bab nk shopping baju and seluar... Maybe sbb figure aku ni susah nak beli online... Yg jual kat online ni sume utk org yg berfigure model jek (hahaha..sangat sedar diri kan?)... Kang klu beli gak,menyesal xsudah..

Tapi... aku TERpedaya jugak ngan online shopping ni lepas aku klik website nih... Yesss... Its hijab! Ini paling suit utk aku beli secara online... Selama ni pon aku mmg x beli tudung... Aku rembat mak punye je... Ampuunnnnn!

Hasilnya, 1 hijab telah dibeli dan di pick oleh Mr.Asben kat rieqa (the owner of http://www.sugarscarfbyriqa.com/)... Tapi, serious susah klu nak beli... Cepat gilos sold out/ fully reserved hokkkayyyy... Owner baru update pukul 6pg, da 300 email dier dapat! Ikot rezeki la.. Tp,hijab dier mmg canteq2 (tp tataw la klu aku pakai canteq ke x..muahahaha)...

Skang aku still dalam mode penantian reply email from the owner... Sbb aku TERbekenan lg kat hijab yg dier baru upload ni... Hijab yg beli aritu pon lom pakai lg... Takpela... Buat koleksi... (^_~)

Puding Gula Hangus (Puding Karamel)


Sejuk dari dalam ice box... Aktiviti dah dimulakan kol 4.30ptg td... Ingat nak bedal utk mkn petang (tgg mr.Asben balik keje)... Tp si kenit Omar plak nanges2 carik umi dier... So,tertangguh aktiviti di dapor...

Tetap buat jugak lepas Omar dah dibuai mimpi... Rasenyer puding ni mkn utk supper jap lg la kot (haaa...camne badan ko x montel,ain!!!) Resepi grab dari buku... Tp ade jugak resepi otai2.. Bleh klik disini...disini...dan disini juga...(^_~)

Bahan-bahan:
3 sudu besar gula untuk dijadikan gula hangus
*4 keping roti gardenia
*3 biji telur
*2 cawan air suam @ (1cwn susu cair+1cwn air suam)
*3/4 cawan susu pekat (bleh kurangkan klu tanak manis sgt)
*1sk essen vanila
2-3 sudu air suam

Cara-cara:
1) Gula hangus - Masak gula dalam kuali sampai perang (sile gune api kecil aje). Bile dah agak2 perang,masukkan air dalam 2-3 sudu. Tutup api dan masukkan gula hangus dalam loyang.

2) Blend sume bahan yg bertanda * (kalau malas)...
Kalau rajin mcm k.Hana, Carik2kan roti kemudian blender bersama air suam dan susu. Selepas itu masukkan telur yang sudah ditapis itu dan masukkan esen vanilla. Blend sekejap agar sebati.

3) Masukkan adunan yang dah diblend ke dlm loyang gula hangus.
4) Kukus dalam 30min - 1 jam (bergantung kpd tahap kesabaran).
5) Boleh teros makan atau klu sabar lg,sile masukkan dalam ice box dalam sejam.


Selamat mencuba! (^_~)

Monday, March 21, 2011

I feel good...Oyeehhh

Ihsan dari pacik Google

People dont know how n what u feel about them (unless u show it to them)... same goes on u...u dont know how and what they feel about u...sumtimes they get hurt becoz of ur attitude or else... (speaking plak tetibe..hahaha)

Bile berckp pasal perasaan ni,complicated kan? Especially bile relationship tu sgt close... Cpat sangat terguris... 1st stage utk memperbaiki hubungan yg lame terpisah/terjanggal (Ape punya bahasa aku gune pon aku x taw)... Akan rase mcm 1 beban telah berkurangan... Rasa excited... Tp with 1 single word sama ada akan fix or destroy the relationship... So, be careful with what word that u r using... Petikan dari Tanyalah Ustaz -"Sentiasa meminta maaf dan memaafkan org lain sblm org itu meminta maaf"-

“Tidak ada dosa yang lebih layak dipercepat hukumannya di dunia, dan apa yang dipersiapkan Allah baginya di akhirat daripada tindakan kezaliman dan memutuskan hubungan silaturrahim”.

(Hadith Riwayat Ibnu Majah dan Tarmizi)

“Siapa yang ingin dilapangkan rezekinya dan dipanjangkan usianya, hendaklah ia memelihara hubungan silaturrahim”.

(Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim)

Kesimpulannya, klu hubungan tu terjaga, kita pon tade la pening2 kepala nk pk, bermasam2 muke (yg sumenya akan menyebabkan penyakit dan cepat tua..ngeee :) )

Nota kaki: "Saya minta maaf dan saya maafkan awak juga.."Ngeee~~~I Feel Good..La~La~La~ (^_~)

Puding Roti


Entri yang tertangguh akibat lmbt sgt transfer gamba + menguruskan baby besar yg kurang sihat + baby kecik yg asik nak bergayot jeee... Entri ni sharusnya ade gamba kan?Baru excited sket...

Credit to kakHana coz this recipe, i grab from her...Thanx kak..Muah2..

Agak berjaya gakla wlupon tak secanteq tuan pny resepi... Janji mr.Asben kate sedap n dier suke,so lepas ni bleh buat lg...Actually, aku tak ikot sukatan sangat pon (sbb x cukup equipment utk sukat2)... But still aku ikot ingredients asal... Blom berani nak edit2 lg... Sangat simple klu nak buat especially org yg "RAJIN" mcm aku... Here we go...


Bahan-bahan
4 keping roti
2 biji telur
1/2 cawan susu pekat
170ml susu cair
10gram serbuk agar2 @ sepeket
1/2 cawan gula - bleh kurangkan
2 sudu besar butter@marjerin (cairkan)
31/2 cawan air= hana gune cwn biasa 230ml
2 sudu besar serbuk koko @ coklat emulco- hana campur coklat Hersheys

Cara-cara:
1) Didihkan 3 cwn air,serbuk agar2 dan gula ke dalam periuk.
2) Blend roti,telur,susu pekat, susu cair dan balance air tadi (1/2 cwn).
3) Kemudian masukkan dalam periuk agar2 yg sudah didih tadi.
4) Masukkan butter/marjerin dan kacau rata sampai mendidih lagi. matikan api.
5) Bahagi kepada 2. satu adunan biarkan warna asal. dan satu adunan masukkan serbuk koko@choc emulco. (Jika menggunakan serbuk koko, bancuh dahulu dgn sesudu air panas jadikan pes agar tidak berbiji2@bergentel2 serbuk koko tersebut).
6) Ambil sesenduk warna putih@plain dan tuang di tengah2 loyang. kemudian ambil sesenduk warna coklat, tuang di atas warna putih@plain tadi. biarkan puding gerak sendri ke tepi. tak payah ratakan atau kacau. ulang smula kaler putih@plain dan buat hingga habis.. ketika melapis@me'marble'kan hendaklah dengan cepat sbb puding@agar2 nih mudah sejuk@membeku.
7) Dah siap bolehlah di simpan di dalam peti sejuk sekurang2nya sejam.

Nota : Kemanisan puding sila ejas ikut selera masing2. dan bagi yang kurang gemar berlemak, kurangkan sukatan susu pekat.



Selamat mencuba... (^_~)

Kalau dah Jawa tu mmg Jawa jugak....

Pagi smalam,mr.asben p pasar pagi kat salak tinggi... Brg basah & kering umah dah out of stock... So nak kene topup... Slalu aku p ngan dier... Tp lepas ade Omar,dier p sendiri while bini dier follow aktiviti si anak (TIDO)...

As usual, tempe harus ade.. Beli bukan utk mkn berdua... Tp mcm tuk makan 1 kejiranan kat Sinar Salak ni... wakakaka... Tp aku suke! U ols pon patot cube... Shedapppppp!

Dolu2 mmg aku antiiiii sangat kat tempe... Sbb aku pnah mkn tempe kat kedai makan mane ntah, sangat xsedap dan pahit... Tp lepas aku bertandang umah mr.Asben n arwah mak mertua goreng tempe as for lunch, aku dah start suke n addict kat tempe... Bancuh tepung cam nak buat jemput2 then letak jintan yg da ditumbuk (aku tataw beza jintan manis or jintan putih,harap maaf)... Tempe tu potong nipis, celup dalam bancuhan tepung dan siap utk goreng...Pastu mkn ngan sambal kicap...

Tempe yg dibalut dgn daun...(jgn tny daun ape coz aku pon tataw).. Bersepah kat pasar pagi salak tinggi... Ramai Jawa la katakan!

Potong nipis2... (Sila abaikan jari besar tu,kompem kepunyaan mr.Asben)

Bancuhan tepung...


Inilah hasilnya! Bekpes+Lunch utk hari ahad yg indah... Tempe yg enak dimakan bersama org tersayang...(ntah ape2 ayat aku)... Tenkiu yang a.k.a ayah!

Simple kan? Tp,sedaaaaappppp...(^_~)

Thursday, March 17, 2011

Misteri pintu

Smalam mr.Asben MC..gara2 bermain bola *excited sangat ngan kasot baru*, teros demam.. Kaki injured... Jalan terkengkang2 *siannn kan?*

Lepas p klinik, tros p ke JJ Equine *lagi!*... Ohhh.. Aku mmg suke p JJ... Sbb ade baby's room... Senang... Klu Omar nk susu, bleh lepak2 kat baby's room tu smpai Omar kenyang n of coz salinkan skali diapers...

Budak yg xtahan sejok

Just p cuci mata jeeee *sbb baju yg aku berkenan sume tade size* mode: bengang... Balik dari equine, singgah Tesco Nilai... Pon skadar cuci mata ye kengkawan... Beli ape yg perlu sahaja!

Muke lega lepas salin pampers!

Balik dari Tesco, dua2 baby dah terbongkang... Dan aku pon bersilat la kat dapor nak prepare makan malam... mr.Asben mmg langsong taleh bukak mata... Bgn p smayang n mkn je... Pastu tido... Aku pon lepaking smbil berFB n blogwalking smpai kol 12... Tido kol 12.30am ye...

Tibe2, mr.Asben kejot aku... Tanya nape pintu rumah terbukak?? Aku pon ternganga... Tgk jam "eh...dah pukul 2.30 pg"... Aku ckp la aku tataw... Sblm aku tido,pintu tu bertutup + berkunci... Muke aku kompem la panic kan...

Aku soh mr.Asben tutup pintu *sbb aku takot nak jalan even setapak* and aku soh dier check sume brg (wallet + hp +etc) n kompem sume ade... Abes sape yg bukak pintu???Lagi aku tambah panic...

Siyes smpai pagi aku risau... tp korg taw ape yg mr.Asben dok risaw??
" Sy risau nyamok masok je..." *dgn gaya muke tade pape yg berlaku*
APAKAH???

P/s: pintu tu still tataw sape yg bukak...Gate + Grill sume berkunci... Aku assume pintu x rapat n angin tolak... *dgn harapan reason tu dapat bg aku cool*

Tuesday, March 15, 2011

Aku frustrated

Aku elok2 tgh ngidam buah nona yg lg 4 biji kat pokok tu (sile tgk entry yg lepas), tibe2 ade "org" leave comment ni:

"Ayah said...
lg 4 biji ayah makan senyap² kat belakang"

Aku sangat frust... Xsabar nak tunggu mr.Asben balik... Nak keterangan lanjut... Aku YM,dier tanak balas... Cisss sungguh! Alahaiiii buah nona...

Aqiqah


Last week buat aqiqah for Omar kat Rembau (kampong wan) secara sederhana... Plus, mak pangey org masjid buat marhaban skali without buat cukur jambul (which is adat orang melayu yg terikot2 budaya org india -info from Tanyalah Ustaz)... Alhamdulillah, sumenyer berjalan lancar...

Cerita pasal cukur jambul, amalan ni mmg diturunkan dari zaman tok nenek moyang kiter... Tapi mengikut syariat Islam, istilah "cukur jambul" mmg x wujud... Dalam Islam, memang bayi digalakkan bercukur sehingga botak dan bukannye cukur jambul (cukur sket rambut baby dan letak dalam buah kelapa)... Byk lg amalan2 yg mak bapak zaman skang buat kat baby yg melanggar syariat Islam... Cthnya berendoi... Untuk info lanjut, klik sini ...

Petikan/ Sumber: Utusan Malaysia Online

"Islam menggalakkan amalan mencukur rambut bayi sehingga botak supaya segala kekotoran yang keluar daripada rahim dapat dibuang dan membolehkan rambut baru tumbuh dengan sihat.

Sebahagian masyarakat Islam hari ini tidak mencukur rambut anak-anak hingga botak sebaliknya mengadakan upacara cukur jambul sebagai adat dan tradisi yang telah dilakukan sejak turun temurun. Tambah mengelirukan, rambut yang digunting itu dimasukkan ke dalam buah kelapa.

Memandangkan terdapat beberapa perkara yang jelas bertentangan dengan ajaran Islam, maka ulama berpendapat, mengamalkan adat cukur jambul adalah bidaah dan khurafat. Paling menyedihkan apabila terdapat segelintir umat Islam yang cuba menghidupkan kembali kepercayaan seperti ini."

Berbalik pd aqiqah Omar, macik2 marhaban tu pon dok tanya:
"eh,tade buat cukur jambul ker?"
"nape dah dibotakkan rambut budak ni?"
Kitorg dah agak dah,mesti orang akan tanya... Tu sume common question... Kitorg ni pon bukannye alim sangat... Tapi bile dah belajar and dah taw, takkan still nak buat and ikot adat2 yg bertentangan kan? Kalau ikot sunah nabi, menamakan anak+bercukur+aqiqah+tahnik dibuat pd hari ke-7... Mr.asben just cukur kan Omar mase ari ke-7 je (rambut tu kene timbang dgn harga emas/ perak and disedekahkan kepada fakir)... Namakan anak dan tahnik,dah dibuat awal dan buat aqiqah lepas sbulan Omar lahir (permintaan kuarga -buat lepas aku abes pantang 44 hari)...


Mangsa yang telah dikorbankan

Omar elok jek tido time org berzanji/marhaban... Bgn kejap mintak susu, then tido balik... Time kasih banyak2 kat kazen2 n sdare2 yg banyak membantu especially wanlang Omar (org paling sibuk during majlis)... Jasa kalian takkan dilupakan... (^_~)

Geng marhaban (laki dan perempuan)


Org2 yg banyak membantu... Thanx all... (^_~)

Monday, March 14, 2011

Masak-masak

Ohhh...Saya sangat rindu memasak...Byk resepi yg lom diimplement...Mase tgh pantang ni rindu lah nak masak kot...Tp lepas abes pantang, penyakit M pon dtg...

Mr.asben dah membebel2 mase dier kemas petiais...Brg2 masak-masakku dah byk yg expired...Berkulat pon ade...Al-maklomlah...Mase dah nak due tu la yg aku beria2 nak buat itu nak buat ini... Last2 sume tadapat buat,sbb kene bersalin awal... Sile gelak byk2... Ehh...At least aku ade niat nak masak kan?kan? Dapat jugak pahala berniat tu... Hehehe...

*Omar da menguek nguek...(^_~)


Belajar

Kengkawan...
Meh nak share sket ngan engkorang2 sume... This is my friend's blog -Rahmat Quran-... Mmg sangat interesting for those yg nak share ilmu agama...

Aku mmg suke especially bile tuan rumah kasik pinjam buku2 yg dier ade...Siap ade online library lg... Serious... Jom2 try.. Sharing is caring...

Thanks kak Jooj..(^_~)


Thursday, March 10, 2011

Kasot ini...

Hurmmm...
This week,mr.asben ade game bola kat opis... MMU Department match...
Baru ingat nak p tgk dier men bola...sbb slame aku ngan dier...tapenah tgk dier bermain bola sepak..diulangi..xpernah ye!*jgn ain jgn...ko tgh pantang lg...kang tapasal2 omar men skali plak*

Oleh sebab dier tapenah bermain bola sepak padang, maka tade la but bola...
Mule2 kononnyer dier nak pinjam adik aku pny but... *aku tetibe kompius..Laki aku nak pinjam????pelik bin ajaib*
Then aku tny jadik amek ke but kat Putrajaya..Dier jawab x..Pinjam kawan.. *kawan plak...lg aku bertambah pelik dan kompius dgn biolnyer*

Rupe2nya....



Aku dah agak dah! Dier xkan PINJAM...Sanggup p beli baru wlupon gune skali seumur idup...Nasib baik murah...Hahahaha...Murah ke?Bleh la makan MCD 3 kali... Sile menangdengan kasot sakti tuh... I support u! (^_~)

p/s: awk *klu baca lah*...sile berbangga sy show off kasot baru awk kat blog sy...sbb sy sdg menahan marah!

Wednesday, March 9, 2011

Nona

For those yang tak pnah tgk buah nona, ni lah buahnyer *ko expect sume org peghak cam ko yg xpenah tgk buah nona,ain???panggg skali!*


Seriously,aku baru 1st time tgk dan makan buah nona ni...siyes!tarak tipu punya...
Mase mr.asben tanam pokok kat blakang umah,aku dok wonder ape pokok la yg laki aku tanam ni...
Bile aku tny, dier jawab "nanti la bile da berbuah n masak,sy kasik awk rase"... *aku tny mase aku tgh pegnen taw*
So lepas sbulan bersalin, baru tgk camne ghupenyer n rasenya... *aku rase sket jek sbb takot sakit perot*
SEDAP! MANIS! Menyesal tak makan banyak2...
Skang ni tunggu mase nak rembat lg 4 biji yg ade kat pokok tuh...
Tp,pakcik sebelah umah dah dok tanya2...Kene la kasik sbijik dua...Plus,menantu dier pon tgh pegnen..Mane la taw ngidam buah nona ke kan *baiknyer ko,ain*
Tapi aku terlupe satuuuuuu jek...Terlupa nak amek gamba aku tgh melayan buah nona...ngehngehngeh...



Wlupon rupe dier cam buruk sket..tp sangat sedap...aku da kemaruk dah nih...

Nyum..Nyummmmm

Sape nak rase,meh datang umah aku...Sementara ade lg 4 biji kat pokok tuh... (^_~)

Wednesday, March 2, 2011

Omar is a month-old



My little baby Omar genap sebulan on 28/2...
How fast the time flies..
Mase Omar lahir, he just 2.29kg and become 4.1kg after a month...
Cepatnya anak umi membesar...
1st 2 weeks, Omar mmg sangat suke bangun malam n menanges..Umi slalu panik..
But, skang ni...no more..
Omar dah besar and dah sesuaikan diri dengan persekitaran luar perot umi...
Umi and ayah will perform the best for you!

How lucky I am

Dah berhabok da blog nih...Aku berpantang,dengan blog2 ni skali aku pantangkan..
Maap ye kazen Dylla...buat mase ni tade entry masak2...(tgh search resepi baru)
Masih dalam tempoh confinement...waaahhh..alasan paling power!

I feel my life is complete dengan kehadiran our hero Omar!
How lucky i am...
Having such a charming Omar and a lovely husband...
Dier la org paling sibuk mase aku dalam pantang ni...for 1st and half week,aku stay kat kampong..dier rileks la sket (itu pon x bape nak rileks..asal dier tepon,aku bgtaw omar mengarok..dan2 tu dier balik rembau all e way from office)..taw2 da terpacak kat bilik..

after 1 n half week,aku balik salak tinggi...mmg keje umah aku tak usik langsong!
dari membasoh,memasak utk aku,mengemas,basuh,gosok,jemur baju, mandikan anak...he's the one yg buat..
aku just pakaikan baju omar n basohkan berak..n bg susu..n jaga omar tgh2 mlm (sbb siang aku da puas tdo!) See..sangat mithali and bertanggungjawab...Alhamdulillah...
I love you! I know your are always besides me whenever I need you..
Thanks yang!

Having parents + mentua who are very concerned n caring..
Nak2 lagi lepas dah ade cucu..Lagi bertambah concern nya kat aku...
Baru aku taw yg mak aku ni banyak pantang larang...Anaknyer ni plak main bedal je...
Tu yg kene leter je slalu..Ingatkan dah kawen,tak kene dah...Ternyata silap..wakakaka
Everytime nak balik kampong,sure singgah umah aku...(actually bukan nak jengok aku sangat pon tp depa rindu kat omar)
Thanks mak and abah for your endless support!

There is another "mak" for me...my maklang..wlupon dier slaluuuu membebel itu dan ini but i know she did it just becoz she loves me! Since aku kecik,aku mmg paling rapat dengan maklang..
Sometimes cuti skolah,aku mengikot maklang balik kampong..n dier tak letey layan perangai aku sampai besar...
Thanks maklang!

Having adik beradik n ipar duai yg sangat sporting...Sepupu2 and Kawan2 yg sangat cool..

And I feel my life is complete and priceless!
Thanx Allah for giving me such a wonderful person in my life..ALhamdulillah...(^_~)