Friday, January 20, 2012

Bercuti panjang



Daripada tadi masih di pejabat menunggu en zool. Seorang...seorang rakan aku beredar. Awal dari biasa, mungkin. Masing-masing mahu ke kampung halaman tanpa menjebakkan diri dari kesesakan lalu lintas. Pasti akan sesak... sangat pasti!

Selamat bercuti panjang.

Thursday, January 19, 2012

Triple Celebration


Atok buat panggilan mengejut ajak makan malam bersama (kalau atok dah ajak, semestinya atok yang "buka meja"). Jadi, ommy cuma taja Secret Recipe. Mahal juga kan? :) Flavor, semestinya ikut tekak ayah Omar. Hahahaha. Januari adalah bulan yang paling banyak perlu spend! Ramainya yang lahir bulan Januari (*pengsan*)

Sambutan hari ulangtahun kelahiran putera-puteri Januari.
  • 9 Januari (Aishah a.k.a mak usu Omar)  
  • 14 Januari (Faiz a.k.a paklang Omar)  
  • 28 Januari (Omar)

Kek pilihan hati en zool

Birthday boy and birthday girl

Keluarga. Aku dipaksa & terpaksa mengambil gambar

Becoming 1 year birthday boy. Selesa sungguh dia tidur.

Happy birthday adik-adikku, semoga berjaya dunia akhirat...

Terima kasih atok dan uwan! Burpppp


Monday, January 9, 2012

Kenapa Suka Berbelanja...


Tiba-tiba tertarik dengan status kawan-kawan di Facebook. Soal jawab dengan Ustaz Azhar Idrus.

Soalan: Kenapa wanita suka berbelanja..(isteri saya janji, sekali ni je-sekali ni je,tp beli jgk) 


Jawapan: Wanita mcm bdk2..suke membeli..contohnye bdk2, pantang tgk mainan terus je nk, padahal mainan dh byk kt umah..mcm juga wanita, padahal baju, kasut byk dlm almari yg xpkai lg..nk beli lg..wanita mmg suke tgk benda yg cantik..MEMANG TUGAS SUAMI CARI DUIT, ISTERI HABISKAN DUIT..kalau bukan isteri yg habiskan duit, siapa lg..kalau bkn isteri, siapa lg yg nk beli periuk, kuali, dll..SUAMI JGN MARAH..ISTERI BESAR JASANYA..tlg beranakkan anak, jaga anak2, tlg basuh bju kite, tlg masak, kemaskan umah, dll


Memang semua orang pun dah sedia maklum, tanggungjawab suami adalah memberi nafkah, tempat tinggal pada isteri dan keluarga. Tapi nafkah yang diberi tu bukanlah untuk para-para isteri ni dok perhabiskan sampai licin. Kalau tak kena gaya, botaklah kepala suami kamu. Cukup bulan, masing-masing tenung siling rumah. Semuanya perlu ada give and take.

Untuk aku sendiri, aku lagi suka guna duit sendiri untuk membeli belah barang yang aku sendiri guna. Baru ada feel nak berbelanja. Hahaha. Kalau guna duit en zool, seperti kurang sedikit feel berjimba tu. Rasa kesian tu agak menebal. Baik sungguh aku ni,kan? :)


Wednesday, January 4, 2012

Ipoh - Cameron - Port Dickson


[Edisi cerita outdated 2011]

Sesi menghabiskan cuti 2011 telah bermula. Namun, kami memilih lokasi yang hanya berbajet rendah. Maka tiadalah Universal Studio, Trans Studio atau apa-apa studio yang lain. Ngeee... :)

Perjalanan pertama bermula di Ipoh bagi menghadiri kenduri perkahwinan sepupu en zool. Sejak kahwin, inilah kali pertama aku jumpa paksu maksu en zool. Menantu apakah aku ini? Hahahaha.

Dari lensa iPhone CikYat

Lokasi kedua percutian kami hanyalah di Cameron Highlands. Ok lah tu kan? Saja nak bawak Omar pergi jalan-jalan (bunyi nada cover line). Nanti dah besar dia claim kata Ommy & Ayah tak pernah pergi jalan pulak kang.





Kediaman hari pertama kami: Noraini Chalet (hari kedua pindah hotel apentah *lupa*)


Hari Pertama: Jalan- jalan di Pasar Brinchang sampai lewat malam


Jalan yang sesak (cuti ganti bagi Krismas)





Hari kedua: Sesi melawat ladang teh Boh Sungei Palas


Keletihan! Lokasi: Kampung Sedia








Hari kedua: Nyummy...Big Red Strawberry







Hari ketiga: Melawat sekitar Brinchang sebelum pulang

Selamat tinggal~~~

Dan lokasi terakhir kami (menutup tahun 2011) adalah Port Dickson. Bermalam di Seri Intan. 






Phewwwww... Akhirnya!