Wednesday, August 11, 2010

Family Gathering SOLOMAK CREW

Actually, family besar kitorg mmg very the close...disebabkan mcm dah lame gilos tak gath same2,we all suggest buat during wiken (3 hari sblm Ramadhan)...plan ni pon tibe2 je datang lepas selesai majlis resepsi abg ayie and dylla at Putrajaya...Plus, duwet Solomak Crew (kutipan yuran dikenakan ke atas sepupu yang dah berkerja sahaja) agak banyak jugak...*wink
Purpose gathering:
1) Tahlil
2) Sambutan sebelum puasa a.k.a mantai (especially n9,mmg akan buat...but its not adat)
3) Introduce newcomers, newlyweds bride and groom to the family (welcome party)
4) Merapatkan silaturrahim (memandangkan there's so many "cerita a.k.a drama" yg tak best lately)

oh...menunya sangat la banyak...(kambing,ayam,ikan,sotong n kerang bakar, lemang and rendang, koktail, laicheekang, steamboat, kuih muih *dah mcm raya plak gayanyer)

The Preparation

kambing yg agak payah nak masak...agak2 korang berselera tak tgk?frankly speaking,aku tak selera...sbb tukang masak belengeh(bahasa ape pon aku tataw) camtuh...wakakaka

lemang made by makcik2...wan(atok) tak sihat...just perhati dari jauh je...
kalau x,dier la org paling bz during that day... :(


Tahlil Ringkas



Makan-Makan

introduce our new family member -Dylla *abg ayie's wife-


No comments: