Monday, August 23, 2010

Wan a.k.a nenek a.k.a nanny a.k.a grandmother





ohhh~~hari ni tetibe jek nak cite pasal wan...
dah semakin uzur dah wan...umur pon dah jejak 88thn...
skang maklang yg jaga dier...for entire weeks mase wan kene tahan kat wad, maklang lah yg jage wan...maklang pon dah tak berapa sihat...
itu pon org masih dok ckp2 pasal maklang lg...
aku pon tapaham ape pny busuk ati manusia camtuh...
hari pertama puasa kat hospital tampin...
skang ni wan kat rumah makcu...sabtu lepas bawak wan p umah makndak...
semoga wan cepat sembuh...dan harap2 tahun ni masih boleh beraya bersama wan...aminn..


“Dan Tuhanmu memerintahkan supaya kamu jangan menyembah melainkan kepada-Nya dan hendaklah kamu berbuat baik pada ibu bapamu dengan sebaik-baiknya. Jika salah seorang di antara keduanya atau kedua-duanya sampai berumur lanjut dalam pemeliharaanmu, maka sekali-kali janganlah kamu mengatakan kepada keduanya perkataan ‘ah’ dan janganlah kamu membentak mereka dan ucapkanlah kepada mereka perkataan yang mulia.” � Surah al-Israa’ (17 : 23).

umum:
adik beradik bertengkar sesame sendiri, mak gak yg jadik mangsa...
bile mak sakit, p jenguk mak cam jenguk sdare jauh...mcm lah itu bukan mak ko...adeihh...sadis tol...
tanya kabar pon tade...??
rase jatuh martabat ko depan adik bradik bile p melawat mak sendiri ek?
tunjuk kan lah kasih sayang di sisa2 akhir kehidupan mereka...
kasik lah mereka rasa kebahagiaan walau untuk sekejap...
buangkanlah ego tu utk sementara...sblm terlambat...
bile mak ko dah tade nnt, baru mase tu terkulat2...
bile dengar lagu OH IBU , time tu baru nak nanges...
time tu baru nak rase menyesal...dah terlambat kot...mak ko dah jauh dah mase tu...
ape yg ko dapat sumbang cume doa ko je...

“Kembalilah kepada mereka berdua dan jadikanlah mereka berdua ketawa (gembirakanlah mereka) sebagaimana kamu jadikan mereka menangis.” � Hadis riwayat Imam al-Nasaa’i.

No comments: