Monday, November 15, 2010

Popiah oh Lidah Buaya


Ini adalah kes addict beli kulit popiah dengan kuantiti yang sangat banyak...
Akibatnya, laki bini ini telah memulti purpose kan kegunaannya...(*tp mmg kulit popiah ni multi purpose pon kan?*)
Lidah Boye version kulit popiah...
Ape yg diperlukan hanyalah:
- kulit popiah (frozen&multipurpose)
- icing sugar (bleh gak gune gula kasar yg dah diblender halus)
- tepung gandum + air (ala kadar jek...utk buat gam a.k.a lekatkan kulit popiah)
Cara:
1) Gulung kulit popiah lawa2
2) Gunting senget or tegak (letak dalam bekas yg di alas dengan kain lembab)
3) Sedia utk digoreng (klu nak buat frozen, tabur sket tepung supaya tak melekat)
4) Sira dengan gula

Selamat mencuba!

Buat banyak2 then bawak p opis n stok kunyah2 kat umah...
Bebudak opis lepas rasa teros mengorder...seb bek ade tukang gulung merangkap org paling bersemangat yg menggulung,menggunting dan menggoreng...




Tada...inilah assistant yang telah banyak membantu..wewewe..
ape keje aku??aku tukang sira ngan gula sahaja...muahahahaha :)



Hasilnya ialah ini (order dibuat oleh budak opis)


Sekian! Inilah hobi kami di waktu lapang dan waktu tak lapang... :)

No comments: