Thursday, September 23, 2010

Memancing

This is our activity during 4th day Raya...
Location: Kolam Bibik Odah, Kuala Pilah (hubby's aunty)

Asben aku ni bukan kaki pancing...tp sejak 2 menjak masok geng Solomak Crew ni, dier pny taste tibe2 minat plak utk mancing... *bapak mertua la org yg paling over menghasut*

On the way nak balik KL, we ol singgah umah aunt kat Pilah...
Scenery kampong mmg terbaek!
Dari dalam kete lg,asben aku ni da tergedik2 nak mancing...
Ermmmm...kiter tgk je la yer... (^_~)


Sesi memasang umpan...ehem...*masing2 tak reti nak buat umpan...lembik semacam jek tepong tu aku nengok... :)


20min berlalu...Zul da buat muke da...n carik alasan banyakkkk sangat...kononnyer,ikan kat kolam tu da kenyang,sbb tu da lebey 20min dier still tadapat ikan...Tibe2, kazen(Nurul) dapat ikan talapia...haaa...ternganga!


Setia menanti...Laki aku ni mmg penyabar orgnyer...wlupon da kene gelak n kutuk!

Tukar port...Kolam ikan kedua...sbb kolam ikan pertama tu cam tade ikan...katanya!hahaha
Finally,after almost 1 hour waiting,dapat la talapia sekor...itu pon kecik jek...jadik ler dr tade kan yang?wakakaka

No comments: