Friday, August 5, 2011

Idea Oh Idea



Hari ni 1 ari aku dok ngadap belog makanan aje...Nk carik idea
Tetiap ari asal nak balik jek dok terpk, "apeeeee la yg aku masak utk berbuka...??"..Bikin yg simple2 jek

1) Asam Pedas Ikan -DONE
2) Ayam Masak Kurma -DONE
3) Kari Daging -DONE
*DONE tu maksudnyer dah penah buat during bulan pose ye.. Bukan DONE buat utk 1 ari pny breakfasting...Lahap namenyer! Muahahaha...

Hurmmm...tgh2 dok blogwalking, tibe2 dapat dah idea nyer...dapat...dapat...
Teros search2 resepi *zaman IT..so sume dihujung jari*..Ngehehehe...dan tros zassss sengseng lengan baju dan bersilat!!!

Tadaaaaa.... Daging masak merah tak nampak cam daing masak merah ker?? ...Simple..Sedap..


Dihidangkan bersama kawan baiknya...Tadaaa...Sayur campor tambah kali darab bahagi!


Cukuplah dua laok kan??Nk makan pon 2 perot jekk..


Dan yang pasti TAK PERLU P BAZAAR RAMADHAN! So far, record masih bersih... Lgpon smpai umah awl..jem pon kene tempias2 jek...Dan bile dah ade anak ni kene berjimat sket..errr...banyak!

Dunia soping online pon telah dibekukan buat mase ni je gara2 memikirkan baju raya tak beli lagi...Uwaaaaa...

Nak resepi?? Nnt rajin,aku hapdet yer?

No comments: