Tuesday, October 11, 2011

Kejadian


Dua kejadian berbeza. Tapi pada hari yang sama.



Kejadian 1: Jem aka Jam
Traffic jam yang sangatlah teruknya. One of the reason ialah traffic light. Dari susur Kota Warisan sampai lah ke junction Dengkil. Masa ni on the way to office. Terus email team members inform yang aku BAKAL lambat ke ofis. Mahap ya kawan-kawan.

Kenapa depan aku lenggang tak ada kereta? Sebab en zool guna alternatif lane untuk potong masuk ke Dengkil.

CCA: Sila jangan jadikan ianya sebagai contoh,ya!





Kejadian ke-2: Riser meletup

Pertama kali dalam sejarah di bangunan TM Cyberjaya, yang mana bila loceng berbunyi tanda kecemasan. Selalunya loceng berbunyi saja-saja buat testing je. Yang kali ni punya memang bukan main-main. Aku yang tengah dok leka ber'meeting' dengan team mates buat 'dont know' je bila loceng berbunyi - blackout dan salah seorang dari kami kata "kalau lah loceng ni betul2 berbunyi sebab ada kecemasan,mesti kita dah rentung kat sini".

Sekali kami keluar dari bilik meeting, tengok orang tengah berpusu-pusu lari. And informer dari 2nd floor cakap memang betul ade letupan kat suis utama. Aku terus zassss capai purse, angkat laptop, tgk jam... "JOM TERUS PEGI LUNCH"




No comments: