Monday, March 21, 2011

I feel good...Oyeehhh

Ihsan dari pacik Google

People dont know how n what u feel about them (unless u show it to them)... same goes on u...u dont know how and what they feel about u...sumtimes they get hurt becoz of ur attitude or else... (speaking plak tetibe..hahaha)

Bile berckp pasal perasaan ni,complicated kan? Especially bile relationship tu sgt close... Cpat sangat terguris... 1st stage utk memperbaiki hubungan yg lame terpisah/terjanggal (Ape punya bahasa aku gune pon aku x taw)... Akan rase mcm 1 beban telah berkurangan... Rasa excited... Tp with 1 single word sama ada akan fix or destroy the relationship... So, be careful with what word that u r using... Petikan dari Tanyalah Ustaz -"Sentiasa meminta maaf dan memaafkan org lain sblm org itu meminta maaf"-

“Tidak ada dosa yang lebih layak dipercepat hukumannya di dunia, dan apa yang dipersiapkan Allah baginya di akhirat daripada tindakan kezaliman dan memutuskan hubungan silaturrahim”.

(Hadith Riwayat Ibnu Majah dan Tarmizi)

“Siapa yang ingin dilapangkan rezekinya dan dipanjangkan usianya, hendaklah ia memelihara hubungan silaturrahim”.

(Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim)

Kesimpulannya, klu hubungan tu terjaga, kita pon tade la pening2 kepala nk pk, bermasam2 muke (yg sumenya akan menyebabkan penyakit dan cepat tua..ngeee :) )

Nota kaki: "Saya minta maaf dan saya maafkan awak juga.."Ngeee~~~I Feel Good..La~La~La~ (^_~)

No comments: