Wednesday, March 9, 2011

Nona

For those yang tak pnah tgk buah nona, ni lah buahnyer *ko expect sume org peghak cam ko yg xpenah tgk buah nona,ain???panggg skali!*


Seriously,aku baru 1st time tgk dan makan buah nona ni...siyes!tarak tipu punya...
Mase mr.asben tanam pokok kat blakang umah,aku dok wonder ape pokok la yg laki aku tanam ni...
Bile aku tny, dier jawab "nanti la bile da berbuah n masak,sy kasik awk rase"... *aku tny mase aku tgh pegnen taw*
So lepas sbulan bersalin, baru tgk camne ghupenyer n rasenya... *aku rase sket jek sbb takot sakit perot*
SEDAP! MANIS! Menyesal tak makan banyak2...
Skang ni tunggu mase nak rembat lg 4 biji yg ade kat pokok tuh...
Tp,pakcik sebelah umah dah dok tanya2...Kene la kasik sbijik dua...Plus,menantu dier pon tgh pegnen..Mane la taw ngidam buah nona ke kan *baiknyer ko,ain*
Tapi aku terlupe satuuuuuu jek...Terlupa nak amek gamba aku tgh melayan buah nona...ngehngehngeh...



Wlupon rupe dier cam buruk sket..tp sangat sedap...aku da kemaruk dah nih...

Nyum..Nyummmmm

Sape nak rase,meh datang umah aku...Sementara ade lg 4 biji kat pokok tuh... (^_~)

1 comment:

Ayah said...

lg 4 biji ayah makan senyap² kat belakang